maandag 6 juli 2009

En dat is 23

Zo, collega's, dat was het dan, 23 dingen. Ik type dit overigens op een idioot klein laptopje, volgens mij bedoeld voor mensen met petite vingers... dus vergeef me af en toe een typefout.
Ik vind dat ik voorlopig klaar ben met 23.... hoewel je volgens mij nooit helemaal klaar bent, je kunt letterlijk bezig blijven.
Heb wel veel geleerd en opgestoken.

Voor prive (kan het accent echt niet vinden, ben al blij dat ik de -e- goed raak) gebruik, ben ik nog steeds blij met Twitter. Ik gebruik dat overigens meer passief dan actief - en vooral om snel op de hoogte te zijn van het laatste nieuws bijvoorbeeld. Vind het ook nog steeds erg leuk van een aantal (bekende en minder bekende) leuke mensen te volgen wat ze doen en te lezen wat ze van allerlei actuele onderwerpen vinden.

Ook Library thing is voor mij waarschijnlijk een blijvertje. 25 jaar geleden had ik een systeempje waarbij ik van ieder gelezen boek een kaartje schreef. Dat is uiteraard al lang kwijt, maar in Library thing wil ik nu weer bij gaan houden welke boeken ik gelezen heb. De eerste goede tips voor nieuwe titels heb ik inmiddels binnen. Prachtig systeem!

Voor toepassing op het werk vielen op de online kantoortoepassingen en wiki's (het verschil in gebruik tussen google doc en wiki is mij trouwens nog niet helemaal helder). Met wiki moet ik echt nog wat langer oefenen!

Hoe meer ik begrijp van web 2.0 toepassingen, hoe meer ik besef dat het bibliotheekwezen bepaald nog niet 2.0 proof is. Ik ben daarom erg blij met het Cubiss project 'verder met 23 dingen' waarin een werkgroep aan de slag gaan met de inzichten uit 23 dingen om deze bijvoorbeeld toe te passen op de site van de bibliotheek. Ik ben gevraagd deel te nemen aan deze projectgroep, dus ik houd jullie zeker op de hoogte van het vervolg (al dan niet in de vorm van een blog).

Samenvattend: 23 dingen heeft mijn blik verruimd, me een aantal nieuwe dingen aangeleerd en vooral het besef gegeven dat er nog veel werk aan de winkel is!

Groet (nee, niet goret),
Anita

Geen opmerkingen:

Een reactie posten